همانطور که می دانید قرآن کریم برای تمام لحظه های زندگی ما از کودکی تا نوجوانی و از جوانی تا پیری برنامه هایی را توصیه می کند تا با پیاده کردن آنها در زندگی خود بتوانیم به بهترین شکل ممکن از زندگی خود لذت ببریم .
یکی از مراحلی که افراد نیازمند برخی از تکنیک ها برای لذت بردن از زندگی خود هستند دوران شیرین عقد و ازدواج است که قرآن کریم برای این مرحله از زندگی نیز توصیه های زیبایی را بیان می کند که با هم قصد داریم دو مورد از این توصیه ها را مرور و آنها را در زندگی خود جاری و ساری کنیم.
هر زن و شوهری در زندگی خود دچار لغزش هایی در طول زندگی می شوند و هیچ کس غیر معصومین (علیهم السلام) از این امر مستثنی نیستند.
در زندگی مشترک یکی از علل مهم اختلافات خانوادگی عدم تحمل و کم صبری زوجین است که البته این قبیل مسائل بیشتر در ابتدای زندگی اتفاق می افتد که اگر به درستی مهار نشود می تواند عامل مهمی در دامن زدن به اختلافات شود.
بهترین روش در تقویت بنیان خانواده توسل به عفو، گذشت و بردباری در مقابل خطاهای یکدیگر می باشد. به همین جهت قرآن کریم در سوره نور آیه 22می فرماید:
« وَلْیَعْفُوا وَلْیَصْفَحُوا أَلَا تُحِبُّونَ أَن یَغْفِرَ اللَّهُ لَکُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَّحِیمٌ : و باید عفو کنند و گذشت نمایند. مگر دوست ندارید که خدا بر شما ببخشاید؟ و خدا آمرزنده مهربان است.»
یکی دیگر از مسائلی که در زندگی عاشقانه از دیدگاه قرآن باید رعایت بشود تا بتوانیم از زندگی خود بیشتر لذت ببریم ، گفتگوهای عاشقانه و محبت آمیز بین زن و شوهر است که می تواند نقش مهمی در زندگی داشته باشد.
قرآن کریم برای این گفتگو های محبت آمیز به داستان فرعون و همسرش اشاره می کند ؛ وقتی فرعون تصمیم می گیرد که حضرت موسی را نیز مانند بقیه فرزندان بکشد ، همسر فرعون با گفتگوی محبت آمیز خود مانع آن کار می شود و فرعون رو منصرف می کند :
(وَقَالَتِ امْرَأَتُ فِرْعَوْنَ قُرَّتُ عَیْنٍ لِّی وَلَکَ لَا تَقْتُلُوهُ عَسَى أَن یَنفَعَنَا أَوْ نَتَّخِذَهُ وَلَدًا وَهُمْ لَا یَشْعُرُونَ : و همسر فرعون گفت: (این کودک) روشنى چشم من و توست، او را مکشید، شاید (در آینده) ما را سودى بخشد یا او را به فرزندى گیریم و آنها (از عاقبت کار) آگاه نبودند.)( القصص : 9)
یکی از موارد به ظاهر ساده ای که می تواند در استمرار زندگی عاشقانه مفید باشد ، سلام کردن هست .
بسیاری بعد از مدتی که از زندگی اونها می گذره و به اصطلاح با هم خودمونی تر میشن این مساله رو فراموش می کنند.
سلام کردن به اعضای خانواده کینه را از بین می برد، روحیه ها را شکوفا می کند و دل ها را به هم مأنوس و نزدیک می گرداند و نوعی ابراز محبت و اظهار علاقه به طرف مقابل می باشد.
خداوند در قرآن می فرماید : «فَإِذَا دَخَلْتُم بُیُوتًا فَسَلِّمُوا عَلَى أَنفُسِکُمْ تَحِیَّةً مِّنْ عِندِ اللَّهِ مُبَارَکَةً طَیِّبَةً کَذَلِکَ یُبَیِّنُ اللَّهُ لَکُمُ الْآیَاتِ لَعَلَّکُمْ تَعْقِلُون » (چون به خانههایى [که گفته شد] درآمدید، به یکدیگر سلام کنید درودى که نزد خدا مبارک و خوش است. خداوند آیات [خود] را این گونه براى شما بیان مىکند، امید که بیندیشید.)( 61، نور )
و همچنین در سوره ابراهیم آیه ی 23 "سلام" را تحیت بهشتیان می داند .«تَحِیَّتُهُمْ فِیهَا سَلاَمٌ»
امام صادق علیه السلام نیز در فرمایشات خود خطاب به مردان می فرمایند :
وقتی که مردی از بیرون به خانه می رود ، به اعضای خانواده به ویژه همسرش سلام کند.